Srpen 2014

Jak naložit maso na grilování

26. srpna 2014 v 20:13
Staré pravidlo říká, že všeho se má užívat s mírou. A to platí i pro ochucení masa, které půjde na gril. "Řada lidí maso koření příliš, úplně pak zanikne chuť suroviny,". Nakládáte maso do lednice, abyste ho druhý den ugrilovali, ale přesto to stále není ono? Připravili jsme pro vás tipy šéfkuchařů, jak na kuřecí, vepřové, hovězí nebo jehněčí vyzrát! Marinování znamená nakládání surovin, v případě grilování jde nejčastěji o maso, které necháte v kořeněném láku, oleji či omáčce. A jak tedy naložit maso na grilování? Jde o to, aby pod chutí koření byla cítit i chuť masa, ale také například o sůl, která je součastí směsi.

Jak naložit maso na grilování

Marinády nemusí být velké množství, stačí maso zlehka potřít, nejlépe to jde speciálním štětcem. Pokud si chcete opravdu pochutnat na měkkém grilovaném masu, můžete vyzkoušet takzvané stařené (viz box), které se griluje bez marinování. Předem naložené maso je chuťově mnohem křehčí, ale také šťavnatější. Samozřejmě pak záleží na době grilování. Pro jednoduchou, ale velmi chutnou marinádu budete potřebovat česnek, olej, koření (grilovací). Z uvedených ingrediencí si připravíte marinádu. Každý z nás má jiné chutě. Někdo preferuje jemnější pokrmy, další pak přidává prakticky do každého pokrmu chilly, či pepř.